Skrovmål

Vad? En rejäl portion som normalt består av två 45 g hamburgare som utöver vanligt hamburgerbröd även serveras med en extra brödskiva mellan köttet. Finns också som Superskrov med 2 x 90 g hamburgare och på vissa håll även som Megaskrov med 2 x 150 g burgare. Serveras med vanliga hamburgartillbehör som dressing, gurka och sallad. En klassiker i de norra regionerna av landet, inte minst på orter som Skellefteå, Gällivare, Älvsbyn och Pajala.

Favoritfakta: Uttrycket ”skrovmål” brukar normalt förknippas med bastant måltid och det är ju precis vad det här handlar om. Varför det i just Norrland också blivit synonymt med en speciell variant av hamburgare är inte känt, men det sägs att det allra första Skrovmålet lanserades i Luleå i mitten av 1970. Inte kan det väl vara så enkelt som att norrlänningar har mer aptit än de som bor söder om Dalälven..?