Maria ny regionschef i Norrland

Hon har jobbat inom franchise i mer än 20 år. Först jobbade hon extra på Shell i tonåren, sen blev hon anställd och de senaste åren har hon och hennes man drivit egna stationer i Sundsvall.
  –  Jo, jag skulle säga att jag kan franchise. Jag vet vad det innebär att jobba med personal, ekonomi, försäljning och allt däremellan, säger Maria Larsson, Sibyllas nya regionschef för Norrland. 

Hon har Sundsvall som bas där hon även har sin make och sina två pojkar, 14 och 15 år. Innan hon började jobba med Shell hann hon testa att jobba några år på café. Men när hon fyllde 18 år började hon jobba extra på Shell, och sedan dess har det bara rullat på.
–  Det har varit en fantastisk resa. Sedan 2009 har jag och min man drivit som flest fyra Shellstationer i Sundsvall. Så jag känner mig ganska trygg att jag har en del att dela med mig av, säger Maria.

Hur kommer det sig att du ville byta ut Shell (numer PLOQ) mot Sibylla?
  –  Jag kände för något år sedan att det var dags att testa något nytt. Innan jag sökte jobbet på Sibylla han jag med en tid som gruppchef på ett massabruk i Kramfors. Otroligt lärorikt även det. Men när jag såg annonsen från Sibylla kände jag direkt att jag ville söka, det kändes som ett naturligt steg.

Okej, men vad kommer du att kunna tillföra Sibylla och de franchisetagare du ska jobba med?
  –  Jag älskar försäljning, att driva affären. Och jag älskar att jobba nära människor. Jag går alltid in 100 % i det jag gör, något som bland annat resulterade i att vi vann Årets köpman ett par gånger med Shell. Jag tror att det beror på att vi var bra på helheten. Att ha helikopterperspektiv på hela verksamheten. Jag hoppas kunna dela med mig av allt jag kan och peppa det gäng jag ska jobba med till framgång.

Vad tror du kommer bli viktigast att jobba med?
  – Jag vet att allt är viktigt. Alla detaljer är viktiga och spelar roll om man vill lyckas. Bemötande, erbjudande, lokalen, städning, precis allt spelar sin roll. Och att förklara lyxen med att tillhöra en kedja. Att kunna luta sig mot kollegor, ett starkt varumärke och allt annat som följer med en stark franchisekedja som Sibylla.

Du har precis börjat din anställning, vad händer nu? Vad händer nu
  –  Jag har precis avslutat en veckas korvstoppning på huvudkontoret i Sundbyberg, och nu väntar praktik på Sibylla i Nacksta, sen ska jag ut och träffa de franchisetagare jag ansvarar för, det ska bli riktigt skoj. Jag längtar.