Sibylla är en del av den svenska folksjälen.

1907 Oskar Lithell startar i Kumla
1930 Varmkorv börjar tillverkas
1932 Sibyllakorven lanseras
1949 Grillkorven lanseras
1957 Produktionen till Sköllersta
1969 Sibyllaskolan startas
1972 Hamburgaren lanseras
1997 Sibyllakedjan bildas
2004 Sibylla blir ett Superbrand
2012 Sibylla fyller 80 år
2020 ”Originalet sedan 1932” lanseras
2021 Sibylla klarar Corona-pandemin bra
2022 Sibylla fyller 90 år
2022 Smash Star lanseras
2022 Samarbete med Björn Borg

Originalet sedan 1932
Sibylla erbjuder allt från den svenska klassikern “en kokt med bröd” till menyer med korv, burgare, köttbullar, kyckling, kebab och mycket mer.

Ett besök hos sibylla ska kännas lite som att komma hem.
Våra kära konkurrenter får ursäkta, men vi har mättat svenska magar långt innan de ens kunde stava till ordet snabbmat. Redan 1932 serverade vi vår första korv. Sedan dess har vi serverat miljoner och åter miljoner gäster. Genom rasande världskrig, vilda hippietider, oljekriser, börskrascher och it-tider. Vi har grillat korv och hamburgare i stora städer, små städer och byar på landsbygden. På torg, längs vägarna, på idrottsarenor och i köpcentrum. Och är det något vi lärt oss genom åren är det att laga riktigt god mat.

Som det ska smaka
En korv ska kokas så det knäpper till lite i skinnet när du tar ett bett. Krispiga pommes går direkt från fritering till servering. Och nyckeln till den perfekta tunnbrödsrullen är ett lätt och luftigt potatismos. Det här är självklarheter för oss. Vi är stolta över vår tradition, och genom åren har vi vidgat våra vyer. Idag är vi en rikstäckande snabbmatskedja med välutbildad personal, ett genomtänkt koncept och allt fler moderna restauranger. Korv och hamburgare har fått sällskap av kebab, kyckling, vegetariskt och mycket mer.

Relationen är viktig
Grunden för vår snabbmat och verksamhet är alltid densamma – fräscha råvaror, kunskap och erfarenhet. Men också relationen med dig som gäst. Vi vet att du vill ha ett varierat utbud av rätter. Vi vet att du gärna tar en lokal specialitet om det finns på menyn, eller gör en egen specialare så att du får maten precis som du vill ha den. Vi vet också att du gärna möts av ett leende och en skön, avslappnad stämning. Ett besök hos ska kännas lite som att komma hem.

Det hela började med en korvvagn för 90 år sedan. Idag är vi cirka 140 restauranger över hela Sverige. Oavsett om du besöker oss i Ystad eller i Arvidsjaur och oavsett vad du beställer, kommer du få den speciella Sibylla-känslan.

Här nedan kan du se filmen om Urban och hans farfar Daniel som grundade Sibylla 1932.

 

Läs mer om Sibyllas historia.

Så funkar kedjan!

Sibylla är en franchisekedja. Det innebär att de lokala Sibyllarestaurangerna drivs av enskilda företagare runtom i landet. Sibyllakedjan ingår i Nordic Fast Food AB (NFF), som genom ett licensavtal med Sibylla Sweden AB har rätt att driva Sibyllakonceptet.
NFF ägs till 100% av FIAB, FIAB ägs av samtliga franchisetagare tillsammans med lika stora andelar.
  • Tradition

    Vi var först. Vi är originalet.

  • Relation

    För oss är den personliga servicen viktig.

  • Innovation

    Vi uppfann varmkorven. Nu tar vi nästa steg.

Vill du öppna en Sibylla?

Funderar på att bli en del i vår familj som en potentiell franchisetagare? Vi uppskattar ditt intresse för vårt varumärke och vill gärna veta lite mer om dina ambitioner.
Till frågeformuläret!

Sibylla och hållbarhet

Läs mer